Без училище в Горно Езерово и Равнец днес

Без училище в Горно Езерово и Равнец днес  - E-Burgas.com

След заповедта на кмета Димитър Николов за обявяване на частично бедствено положение в община Бургас, са издадени още две. Втората е за мобилизация на допълнителни сили и средства от всички общински предприятия и фирмите за пътна и "зелена" поддръжка. Привлечени са и доброволческите формирования за отводняване с помпи на наводнените имоти. Третата заповед на кмета е за отмяна на учебните занятия в най-пострадалите райони - училището/детската градина на село Равнец и училището на квартал "Горно Езерово".

Бедственото положение е в сила от 4 часа на 25 октомври. В предходните три часа върху територията на община Бургас се изсипаха сумарно 60 литра на кв. метър дъжд.

Както вече съобщихме, наводнени са десетки къщи в селата Равнец и Братово, кварталите "Горно Езерово" и "Долно Езерово", както и в така нареченото "село" на к-с "Меден рудник".

Затворени са пътищата "Долно Езерово" - Братово и Извор - Зидарово. Нивото на река Изворска се е повишило с 3 метра и на места тя прелива.

В град Бургас има проблеми с много вода върху ул. "24 Черноморски пехотен полк" /пресечката с "Константин Величков"/, бул. "Димитър Димов", ул. "Мария Луиза" и "Одрин".

На всички горещи точки са изпратени екипи. Масово се почистват шахти, за да се оттече по-бързо дъждовната вода.

Втората по важност задача на Община Бургас, след овладяването на ситуацията, е бързото описване на щетите със съставяне на протоколи, придружени със снимков материал. Така ще може да се кандидатства за държавна помощ при възстановяването.

Очаква се дъждът да спре до следобеда днес. При следващите си заседания кризисният общински щаб ще прецени дали и кога да се отмени бедственото положение.

Коментари

Още от последните новини