Бензинът може да достигне 3 лева

Бензинът може да достигне 3 лева - E-Burgas.com

„Скокът на цените ще продължи поне до пролетта. Основният двигател за това е високата цена на енергоносителите. Това поне са прогнозите на МВФ, ЕК, Световна банка, ЕБВР”. Това заяви финансистът доцент Емил Хърсев по NOVA.

По думите му инфлацията в момента е в пика си. „Видяхме, че тези движения, които се очакваха – най-неприятните, като че ли се случиха. Едно от тях е цената на петрола. Връщане на цените на петрола от там откъдето започнаха да слизат. В момента достигнахме цената от 2014-та.  Достигнем ли нивото от 2006 година – 140 долара за барел петрол, с новата политика на мерки с биодобавки, бензинът може да достигне 3 лева”, посочи той.

Свързани статии
КЗП: Високите цени са нелоялна търговска практика Омбудсманът: Не е справедливо мобилните оператори да вдигат цените Яйцата са рекордьор на поскъпването у нас Гласуват нови мерки срещу високите цени на горивата Цените на горивата у нас паднали с 20% последните месеци След два часа спорове приеха компенсацията от 1 лв. за горивата Цените на храните отново се вдигат Цените на елхите също скочиха Всички партии в парламента внесли законопроект за намаление на бензина с 1 лв. Експерти: След падането на цените на газа, не очаквайте намаление на цените в магазина
Тагове
цени скок бензин горива
Коментари

Още от последните новини

Светът
Бензинът може да достигне 3 лева - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Бензинът може да достигне 3 лева - E-Burgas.com

Африка