Белгийска съдийка пристигна на обмен в бургаския съд

Белгийска съдийка пристигна на обмен в бургаския съд - E-Burgas.com

Районният съд Бургас отново е в ролята на домакин на европейски съдия – Ариан Брачо, идваща от съда в гр. Генк, Кралство Белгия. Това е първо посещение на белгийската съдийка в Република България. Визитата е част от Програма за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение. Районният съдия Николай Гемежиев е наставник на гостуващия магистрат.

Ариан Брачо се занимава с дела, относно нарушения на правилата за движение по пътищата; шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества; дела от административен характер и други криминални случаи. От началото на Ковид-епидемията, белгийската съдийка разглежда случаи на регистрирани нарушения на мерките. Тя сподели, че в рамките на месец, в Белгия се разглеждат около 50 такива съдебни производства.

„Впечетлена съм от внедрената и приложима в България програма и електронните дела в Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС). Също блестящ и обективен подбор в страната Ви, е компютъризацията относно разпределението на случаен избор на делото на съдия. Новатори сте и в публикуването на актовете по делата в интернет", сподели белгийската съдийка. Ариан Брачо много одобрява предварителното изслушване на страните, модел, който не се прилага в Кралство Белгия, особено удачно и необходимо, според нея, при сложните съдебни процеси.

В рамките на осъществения обмен, съдия Гемеджиев успява да представи пред своя белгийски колега разглеждането на наказателни дела, с предмет – кражби. Прилагане Института на споразумението по дело за шофиране след употреба на наркотични вещества. Принципите на провеждане на съкратено съдебно следствие в българското правораздаване. Ариан Брачо се среща и с бургаски прокурори.

Свързани статии
Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков Окръжен магистрат представи професиятаси пред ученици Съдия Татяна Станчева-Иванова отново оглави Районния съд в Карнобат Изненада! Лаура Кьовеши идва у нас утре Окръжният съд в Бургас поощри и освободи свой колега Районният съд в Бургас вече е с нов председател Бургаски окръжен съдия представи съдебната власт пред ученици Ето каква е равносметката за 2020 на Бургаския Окръжен съд
Тагове
съдия посещение
Коментари

Още от последните новини