Бедствено положение в Хасковско, огнеборците не могат да овладеят пожара в Елшица

Бедствено положение в Хасковско, огнеборците не могат да овладеят пожара в Елшица - E-Burgas.com

Пожарът край панагюрското село Елшица все още не е овладян. До късно снощи хеликоптер на авиобаза "Крумово" обливаше огнищата, разпалени от силния вятър, съобщава БНР.

Над 70 пожарникари, горски служители и доброволци дежуриха през цялата нощ. Тази сутрин се очаква в гасенето да се включи отново военен хеликоптер.

По-сериозно е положението във северния фронт на пожара, където има няколко активни огнища. Силният вятър затрудни работата на пожарникарите, които заедно с доброволци от цялата страна трето денонощие се борят с огнената стихия.

"Използвам ефира да благодаря отново на всички доброволци, които са тук – от OffRoad от Велинград, от доброволните служби, формирования, националните, има от половин България хора, което ме прави щастлив, като виждам колко много млади ентусиазирани българи са готови да участват, да помагат, каза областният управител Трендафил Величков.

Очаква се днес пожарът да бъде потушен.

Бедствено положение заради пожари обяви снощи областният управител на Хасково Минко Ангелов за общините Харманли, Любимец и Свиленград. Той поиска помощ от военните, очаква помощ и от пожарникари от други региони.

Свързани статии
Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Пламъци не пожалиха и Кресненското дефиле Кошмарът по пътищата няма край: Дете загина в горящ джип на "Тракия" Запалилият се автобус вчера бил близо 30-годишен Водачът на изгорелия автобус: Усетих дим и веднага отбих и изведох пътниците БМВ пламна в движение в Шиварово, младият собственик гледа безнадеждно Огнена стихия край Панагюрище, очакват се и доброволци Пожарни от Несебър и Поморие се бореха с пламъци, застрашаващи сгради на ЮНЕСКО
Тагове
пожар
Коментари

Още от последните новини