Балтова: Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат намалени от 50 до 100%

Балтова: Цените на чадърите и шезлонгите ще бъдат намалени от 50 до 100% - E-Burgas.com

Работим в посока да има "зелени коридори" за туристите между държавите от ЕС. Това заяви по БНТ служебният министър на туризма доц. Стела Балтова.

Министерството е предприело действия за предоговаряне на концесионните договори на плажовете, макар това да е изключително трудна задача, тъй като става по законодателен път, допълни Балтова.

От 50 до 100% да бъдат намалени цените на плажни принадлежности, но това минава през намаляване на концесионните такси, каза министърът.

Ако не възстановим работата на туристическите обекти, ще бъдем забравени от чуждите оператори, допълни тя.

Очаква сезонът да започне, когато има много повече пристигащи полети. В края на месеца по няколко полета на ден се очакват от Полша например.

Министър Балтова прогнозира начало на активния сезон на 4-5 юни. По думите ѝ има два сценария за развитието му, а оптимистичният се изразява в това броят на туристите да е 50% повече спрямо 2019 г. или 100% спрямо 2020 г.

Наследява се нищожен бюджет за реклама, 60% от средствата са изразходвани. В момента тече активна кампания на 18 пазара, очаква се допълнителна в Германия, Румъния и Русия, заяви Балтова.

Курортите очакват посетители, надявам се да имаме интересен сезон, в сравнение с миналогодишния, прогнозира министър Балтова и допълни, че предстоящият сезон няма да е по-лесен.

Ще продължи контрол по спазване на противоепидемичните мерки, увери тя.

Свързани статии
Мария Нейкова попари фирмата с незаконните чадъри и шезлонги в Несебър До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Стойко Танков с ултиматум за скандалните чадъри в Несебър Спасител: Необходима е плажна полиция, за да няма инциденти в морето Сянката на плажа - от 5 до 40 лв., скача цената и на бирата и цацата Министерството: Чадърите и шезлонгите няма да са с намалени цени и това лято Новият екоминистър: Трябва да си върнем плажовете и да опазим дюните Мария Нейкова разясни подробно заповедта, касаеща багерите по плажовете
Тагове
балтова плажове чадъри шезлонги
Коментари

Още от последните новини