Българово ще отбележи 145 години от своето Освобождение

Българово ще отбележи 145 години от своето Освобождение - E-Burgas.com

Българово ще отбележи 145 години от своето Освобождение на 4 февруари, събота. Честването ще започне в 13:00 часа с традиционната заупокойна молитва в църква „Св. Атанасий“ в памет на убитите през февруари 1878 г. в село Уруменикьой /дн. град Българово/ близо 400 православни християни, сред които много жени и деца.

Програмата продължава в 13:15 часа в двора на храма с рецитал на стихове и патриотични песни в изпълнение на децата от ОУ „Васил Левски“ и ЦДГ „Светулка“ – град Българово.

Честванията ще продължи с поднасяне на венци и цветя на костницата при храм „Св. Атанасий“ в 13:30 часа, в която са събрани останките на избитите от поробителите православни християни в началото на 1878 година.

Честванията са организирани от Кметство Българово, ОУ „Васил Левски“, ЦДГ „Светулка“, Пенсионерски клуб – Българово, Читалище „Съгласие 1905“.

Свързани статии
Българово отново с богата програма за световния ден на младежта Строят камбанария от дялан камък към църквата в Българово Доизграждат индустриалната зона край Българово, чуждестранни компании започват производство (Снимки)
Тагове
българово
Коментари

Още от последните новини