Доизграждат индустриалната зона край Българово, чуждестранни компании започват производство (Снимки)

Доизграждат индустриалната зона край Българово, чуждестранни компании започват производство (Снимки) - E-Burgas.com

Изграждането на довеждаща инфраструктура до закупените от инвеститори терени в индустриална зона Българово напредва. Това съобщи лично кметът на община Бургас Димитър Николов, който очаква чуждестранни компании да започнат производство съвсем скоро.

"От миналата година в зоната работи складово-производствената база на “Мегатрон”, а до месец ще бъде готов завод за производство на детайли за работни обувки на италианската компания “Стратеджия”. В началото на следващата година ще започне изграждането на производствената база на белгийската компания “Мавиглия”, която ще произвежда италианска паста", разкри Николов.

Готов е и идейният проект за център за дигитализация на данни и документи на най-новия инвеститор в зоната. До имотите, където има заявени инвестиционни намерения е осигурено захранване с ток и вода и се изгражда пътна връзка.

До момента седем инвеститори са закупили терени в тази индустриална зона.

Галерия
Свързани статии
Мярката 60/40 остава сигурна до септември, въвеждат мярка 75/0 за затворените бизнеси Още програми ще подпомагат бургаския бизнес в кризата Бургас отваря нови програми в подкрепа на бизнеса Бизнесът масово не одобрява държавната помощ Над 50 фирми в Бургас потърсиха помощ при заявленията за финансова помощ Подкрепят бизнеса в пограничните общини на България и Гърция с 29 млн. лв. Фирмите могат да разсрочват кредитите си до края на март 2021 Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Бургаският бизнес с шанс за участие в международни бизнес форуми
Тагове
българово индустриална зона инвеститори компании бизнес
Коментари

Още от последните новини