Доизграждат индустриалната зона край Българово, чуждестранни компании започват производство (Снимки)

Доизграждат индустриалната зона край Българово, чуждестранни компании започват производство (Снимки) - E-Burgas.com

Изграждането на довеждаща инфраструктура до закупените от инвеститори терени в индустриална зона Българово напредва. Това съобщи лично кметът на община Бургас Димитър Николов, който очаква чуждестранни компании да започнат производство съвсем скоро.

"От миналата година в зоната работи складово-производствената база на “Мегатрон”, а до месец ще бъде готов завод за производство на детайли за работни обувки на италианската компания “Стратеджия”. В началото на следващата година ще започне изграждането на производствената база на белгийската компания “Мавиглия”, която ще произвежда италианска паста", разкри Николов.

Готов е и идейният проект за център за дигитализация на данни и документи на най-новия инвеститор в зоната. До имотите, където има заявени инвестиционни намерения е осигурено захранване с ток и вода и се изгражда пътна връзка.

До момента седем инвеститори са закупили терени в тази индустриална зона.

Галерия
Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Българово ще отбележи 145 години от своето Освобождение Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес Нови отличия за бизнеса в Бургас Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как Учат бургаски бизнесмени как да завладяват външни пазари Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Мощен чуждестранен инвеститор строи предприятие в Бургас (Снимки)
Тагове
българово индустриална зона инвеститори компании бизнес
Коментари

Още от последните новини