Айтоска баба клъвна на изманик – изпрати му 10 хил.лв. за разваляне на магия

Айтоска баба клъвна на изманик – изпрати му 10 хил.лв. за разваляне на магия - E-Burgas.com

Пенсионерката гледала по телевизията известен лечител, но попаднала на негова фалшива обява

Измамник, обрал спестяванията на 76-годишна жена от Айтос, бе осъден на две години затвор, след като я завлякъл с 10 хил.лв. В продължение на 3 мсеца престъпникът е промивал пенсионерката, че над нея и близките и тегне зла магия, и за да я развали, тя му пращала парите.

Парите са изпращани от пострадалата, посредством дружество, предлагащо куриерски услуги. Подсъдимият ги получавал в град Павликени.

Установено е също така, че до контакт между подсъдимия и пострадалата се е стигнало, след като тя гледала телевизионно предаване, в което участие взел популярен лечител и ясновидец. Това телевизионно участие впечатлило бабата,  тя  открила обява във вестник, в която е посочен телефонен номер за връзка. Оказало се, че обявата във вестника е пусната от подсъдимия мъж., който се представял за въпросния лечител, без негово знание.

Присъдата на Районен съд-Айтос, постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.

Свързани статии
В Айтос отново организират младежки велопоход Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход 10 от 10 за айтоската танцова школа "Тиара" в Сандански (Снимки) И Айтос започва битката с комарите В Айтос гласуват бюджета на 19 април Две титли и шест медала за айтоските борци на международен турнир в Лозница Община Айтос връчи почетен плакет на Мадлен Радуканова Ето го полицаят Матей от ромската махала в Айтос, който познава всички по име МРРБ получи проекта за двете кръгови в Айтос, започва да търси финансиране
Тагове
измаманик айтос
Коментари

Още от последните новини