Айтоска баба клъвна на изманик – изпрати му 10 хил.лв. за разваляне на магия

Айтоска баба клъвна на изманик – изпрати му 10 хил.лв. за разваляне на магия - E-Burgas.com

Пенсионерката гледала по телевизията известен лечител, но попаднала на негова фалшива обява

Измамник, обрал спестяванията на 76-годишна жена от Айтос, бе осъден на две години затвор, след като я завлякъл с 10 хил.лв. В продължение на 3 мсеца престъпникът е промивал пенсионерката, че над нея и близките и тегне зла магия, и за да я развали, тя му пращала парите.

Парите са изпращани от пострадалата, посредством дружество, предлагащо куриерски услуги. Подсъдимият ги получавал в град Павликени.

Установено е също така, че до контакт между подсъдимия и пострадалата се е стигнало, след като тя гледала телевизионно предаване, в което участие взел популярен лечител и ясновидец. Това телевизионно участие впечатлило бабата,  тя  открила обява във вестник, в която е посочен телефонен номер за връзка. Оказало се, че обявата във вестника е пусната от подсъдимия мъж., който се представял за въпросния лечител, без негово знание.

Присъдата на Районен съд-Айтос, постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас
Тагове
измаманик айтос
Коментари

Още от последните новини