Айтоска баба клъвна на изманик – изпрати му 10 хил.лв. за разваляне на магия

Айтоска баба клъвна на изманик – изпрати му 10 хил.лв. за разваляне на магия - E-Burgas.com

Пенсионерката гледала по телевизията известен лечител, но попаднала на негова фалшива обява

Измамник, обрал спестяванията на 76-годишна жена от Айтос, бе осъден на две години затвор, след като я завлякъл с 10 хил.лв. В продължение на 3 мсеца престъпникът е промивал пенсионерката, че над нея и близките и тегне зла магия, и за да я развали, тя му пращала парите.

Парите са изпращани от пострадалата, посредством дружество, предлагащо куриерски услуги. Подсъдимият ги получавал в град Павликени.

Установено е също така, че до контакт между подсъдимия и пострадалата се е стигнало, след като тя гледала телевизионно предаване, в което участие взел популярен лечител и ясновидец. Това телевизионно участие впечатлило бабата,  тя  открила обява във вестник, в която е посочен телефонен номер за връзка. Оказало се, че обявата във вестника е пусната от подсъдимия мъж., който се представял за въпросния лечител, без негово знание.

Присъдата на Районен съд-Айтос, постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжен съд-Бургас.

Свързани статии
Завършва ремонтът на Айтоския проход, предстои полагане на маркировка Д-р Феим Мурад, МЦ "Айтос": Не сме уморени, удовлетворени сме, че лекуваме хората Отменят тържествената сесия в Айтос заради мерките, ще заседават онлайн Шишков в Айтос: Ще съдействаме за изграждане на обходен път, липсва инициатива от общината Зам.-министър също идва на проверката в Айтос Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос Кметът на Айтос и НПО ще обсъдят нови мерки за ограничение на трафика Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Комисия обследва целия участък, през който минават камионите в Айтос Ето какви мерки се взимат в опасния участък в Айтос още от днес
Тагове
измаманик айтос
Коментари

Още от последните новини