Английската гимназия обяви конкурс за нов химн

Английската гимназия обяви конкурс за нов химн  - E-Burgas.com

С конкурс за написване на химн започват инициативите, с които бургаската АЕГ „Гео Милев“ ще отбележи своя половин век. От днес се приемат предложения за текст, който да стане неизменна част от всяка тържествена инициатива на английската гимназия. . В конкурса участие могат да вземат всички желаещи да изявят таланта си, вдъхновени от каузата  АЕГ „Гео Милев“- настоящи и бивши възпитаници на гимназията, граждани и творци на всяка възраст. Изискванията са текстът да бъде на български език, а припевът- на английски и да е съобразен с мелодията, която ще намерите тук.

От днес стартира и конкурсът „Моето училище- моят свят“. Той ще се проведе в два раздела- литература и изобразително изкуство, всеки от които има подраздели- поезия (стихотворение, поема) или проза (есе, разказ, фейлетон) и живопис и графика или дигитална рисунка. В конкурса могат да участват ученици от  V до XII клас от цяла България, като във всеки от разделите надпреварата ще се състои в три възрастови групи : V – VІІ клас, VІІІ – X клас, XІ – XІІ клас. Срокът за предаване на творбите отново е 15 март, а победителите ще бъдат обявени до 31 март. Те ще получат грамоти и награди.

„Училището е цял един свят за всяко дете и всеки юноша, затова сме избрали темата на конкурса по литература и изобразително изкуство да бъде „Моето училище- моят свят“. В училище децата не само учат и творят, но и общуват и създават приятелства, откриват тайните на човешките взаимоотношения и се самооткриват в него. Участниците в конкурса имат възможност да разкрият своя свят- реален или въображаем, да го въплатят в думи, линии и багри и да споделят своите емоции и преживявания.“ споделят организаторите.

Пълният регламент и изискванията за участие в конкурса „Моето училище- моят свят“ ще намерите на страницата на АЕГ „Гео Милев“- Бургас.

 

Творбите се приемат на email: [email protected], а срокът за изпращане е 15 март

Коментари

Още от последните новини