Ананиев призна: Следващата мярка е отмяна на КПП-тата

Ананиев призна: Следващата мярка е отмяна на КПП-тата  - E-Burgas.com

"Може би няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч" заяви здравният министър

Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата, като може би няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч. Това каза пред бТВ здравният министър Кирил Ананиев. Ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки, които могат да се предприемат в близките дни и седмици. добави Ананиев.

Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса. Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец, добави Ананиев.

За исканата му оставка Ананиев посочи, че всеки може да му я иска. Има ясни принципи, по които се разпределят допълнителните пари за медиците на първа линия. Бунт назря сред медиците заради обещаните от кабинета 1000 лева бонус към заплатите им. Списъците кой да получи тези пари са изготвени от ръководствата на болниците, стана ясно от думите на здравния министър. През април повече медици ще получат бонуси.
Кирил Ананиев работил добре с генерал Венцислав Мутафчийски. Много активно работи щабът, отчете той. Маските на открито падат заради устойчивостта на новозаразените. Трябва да има предвидимост на мерките, изтъкна здравният министър.

За детската болница Ананиев каза, че ако излезе пред МЗ с подписка за болницата, щял да събере над един милион подписа с подкрепа. Припомняме, над 17 000 подписа бяха събрани срещу детската болница. Тя ще бъде най-съвременната, най-модерната, най-сигурната, увери Ананиев. Тя ще бъде обявена за национален обект.

Коментари

Още от последните новини