Абсурден пътен знак на АМ "Тракия" обърква шофьорите (снимки)

Абсурден пътен знак на АМ

Сигнал за грешен пътен знак на АМ "Тракия" бе подаден от гражданин в платформата за сигнали – HelpBook, предава dnes.bg.

"Между 273 и 274 км, посока Бургас, е монтиран знак: "Начало на пътна лента", а реално това е началото на забавителна лента за бензиностанция. Карам си със 139 км/h, ако пътните условия го позволяват, пред мен не се виждат коли, виждам знака, задължен съм да се движа в най-дясната пътна лента по магистралата, престроявам се и след 50 метра лентата рязко завива надясно (радиус, може би, 5-6м) и влиза в бензиностанцията", се посочва в сигнала.
Гражданинът призовава да се установи кой е проектирал организацията на движението и кой е одобрил проекта, като на съответните лица да им бъде потърсена отговорност.

Той уточнява още, че на излизане в края на ускорителната лента има аналогичен знак, който сам определя като по-скоро безопасен. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини