Абитуриентите на Гимназията за романски езици в Бургас отбелязват бала си с благородна инициатива

Абитуриентите на Гимназията за романски езици в Бургас отбелязват бала си с благородна инициатива - E-Burgas.com

Абитуриентите на ПГРЕ "Г.С.Раковски" в Бургас ще отбележат бала си с благородна инициатива. Възпитаниците на елитната гимназия организират концерт, който ще посветят на последните си ученически мигове, но и за да помогнат на децата, останали без родители. 

"Искаме да продължим традицията на нашата гимназия „Деца помагат на деца" и да променим тежките съдби на едни невероятни и лъчезарни деца. Тази година каузата, която ние, абитуриентите избрахме, е за децата от домовете в Бургас и по-точно Центровете за настаняване от семеен тип. Става дума за деца без семейства, които въпреки препятствията, поставени им от живота, и въпреки крехката им възраст, не спират да се борят, да мечтаят и да демонстрират амбиция за едно по-добро бъдеще", споделя организаторът на концерта Атиа Андонова от 12-ти клас. 

Учениците от ПГРЕ "Г.С.Раковски" вече няколко пъти са се срещали с децата от домовете в Бургас. Споделят, че усмивките на малчуганите стоплят сърцата им и ги накарали да осъзнаят, че добротата не може да бъде само на думи. 

Благотворителният концерт ще се проведе в Летния театър на Бургас на 12.05.2021 от 17:00 часа. Цената на билета е 5 лв. Участие ще вземат талантливите ученици на гимназията, специални гости от Франция, както и изявените български музиканти Вениамин и Веси Бонева. 

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини