840 туроператори и агенти кандидатваха за помощ от 10 млн. лв.

840 туроператори и агенти кандидатваха за помощ от 10 млн. лв. - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

840 туроператори и туристически агенти подадоха заявления за помощта от 10 млн. лева по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. Бюджетът на всички постъпили предложения е над 64,131 млн. лева, отчитат от Министерството на туризма. Срокът, в който всички крайни потребители можеха да подават своите заявления за европейско финансиране, изтече на 20 октомври 2020 г. в 16:30 часа.

Предстои предложенията да бъдат разгледани. В рамките на процедурата всеки от кандидатите имаше право да заяви в проектното предложение стойност до 10% от оборота за 2019 г., но не повече от прага на de minimis от 200 000 евро, или 391 166 лв. Целта на проекта е да се осигури оперативен капитал за справяне с последиците от COVID-19 кризата за български микро-, малки и средни предприятия, извършващи туроператорска и/или туристическа агентска дейност по Закона за туризма.

Подаването на проектните предложения се извършваше изцяло по електронен път, чрез попълване на опростен уеб базиран формуляр за кандидатстване чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020). Срокът, в който всички крайни потребители можеха да подават своите заявления за европейско финансиране, изтече на 20 октомври, информираха от Министерство на туризма.

Министерството на туризма е директен бенефициент по програмата за европейско финансиране. След проведени срещи и преговори с браншовите организации и Министерство на икономиката бе подписано споразумение за предоставяне на европейско финансиране в подкрепа на туристическия бранш. Средствата следва да бъдат използвани за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/туристическа агентска услуга.

 

Свързани статии
Родители могат да кандидатстват за отпускане на месечна целева помощ Атанаска Николова: България ще има достъп до 6,2 млрд евро безвъзмездна финансова помощ Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Бургазлии подложени на стрес заради пандемията, съветник иска безплатна психологическа помощ за гражданите Отпускат помощи на бизнеса и затруднени родители Отново проверяват случай на отказана помощ - този път на дете със среднощен задух Спешна помощ ще прави бързи тестове за COVID-19 още в линейката Костадин Ангелов: Медиците на първа линия имат нужда от помощ! Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието Туроператори искат 155 млн. лв. от държавата, за да спасят бранша
Тагове
туроператори бранш помощ
Коментари

Още от последните новини