81-гoдишният дядо Георги сам запълва дупките между селата Бата и Медово

81-гoдишният дядо Георги сам запълва дупките между селата Бата и Медово  - E-Burgas.com

81-годишният Георги Иванов от поморийското село Бата и днес запълва дупките на пътя за съседното село Медово, съобщава БНТ в свой репорта. Той се превърна в сензация, след като снимката му с лопата в ръка обиколи социалните мрежи.

Бай Георги е бивш техник и има своя технология за запълване на дупките. Забърква цимент, слага го в дупката и след това нарежда камъни. Казва, че така дори и да мине тежък камион, не се поврежда пресния цимент.

"Като видя дупка и не мога да трая. И дъщерите ми идват всяка събота и неделя тука. Стресират се. За материали съм дал 50 лева, а благодарността на хората няма цена", казва бай Георги пред камерата на БНТ. По думите му пътят се разбива от тежките камиони, които возят материал от близката кариера.

Снимките на бай Георги, който запълва дупките на пътя сам, в социалните мрежи публикувал Христо Наумов. Мъжът сподели, че спрял, за да го поздрави за начинанието.

Кметът на селото Георги Георгиев каза от своя страна, че пътят се ремонтира всяка година, а дупките са се отворили след дъждовете. Чакали да се оправи времето, за да ги запълнят.

Съселяните на дядо Георги разказаха, че той пълни дупки не за първи път и се радват на добрината му.

Коментари

Още от последните новини