80 души са преминали изследвания с най-новия и единствен в региона ПЕТ скенер

80 души са преминали изследвания с най-новия и единствен в региона ПЕТ скенер - E-Burgas.com


От пускането в експлоатация през декември досега 80 души са преминали изследвания с най-новия и единствен в региона ПЕТ скенер, който надгражда усилията за модернизиране на технологичната медицинска апаратура в общинския "Комплексен онкологичен център".

Капацитетът на работа на специализирания ПЕТ скенер е 6 пъти месечно по 10 пациенти. Записванията за изследване с апарата продължават и в момента на телефон: 056 876 676.

С ултрамодерната техника за позитронно емисионна томография и компютърна томография лекарите могат по-рано да "хващат" метастази и рецидиви, както и да оценяват по-адекватно резултатите от химио- или лъчетерапията при онкоболни пациенти.

Благодарение на детайлното и точно изследване медицинските специалисти могат да назначат най-точното и подходящо лечение и в последствие да проследят ефекта от него. Методът на работа е напълно безопасен и без странични ефекти за болните.

"Ще продължим да инвестираме в оборудването с най-съвременна медицинска техника на "Комплексен онкологичен център - Бургас". Амбицията ни е тази година да започнем да изграждаме и оборудваме модерен хирургически корпус към лечебното заведение. Всичките ни усилия са, за да осигурим максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на този тип заболявания" - сподели кметът Димитър Николов.

С новата придобивка и закупените малко преди него съвременни апарати за хибридна образна диагностика PET и SPECT, както и тази за брахитерапия, Комплексния онкологичен център се превърна в най-добре оборудваното лечебно заведение в целия Югоизточен регион.

Коментари

Още от последните новини