70 влюбени двойки от Бургас запазиха дата за сватба в първия работен ден на новата година

70 влюбени двойки от Бургас запазиха дата за сватба в първия работен ден на новата година - E-Burgas.com

Още в първия работен ден на новата 2020-та година - 2-ри януари, 70 нетърпеливи бъдещи семейства избраха своя дата за сключване на граждански брак. В същия ден е и първото бракосъчетание в Бургас за настоящата година. Последната сватба за 2019 г. пък е в последния работен ден от годината - 31-ви декември.

Общият брой на бракосъчетанията в морския град през 2019-та е 973. В това число попадат и сключените 65 смесени бракове с чуждестранни граждани. При тях единият от партньорите най-често е от Русия, Украйна или Турция, но се срещат представители и на по-екзотични и далечни дестинации като Йемен, Индия и ЮАР.

Продължава тенденцията най-търсени сред младоженците да са дати, които се помнят лесно. През тази година те са най-много през февруари месец. За 02.02.2020 г. засега са се записали 4 двойки, за 20.02.2020 г. - 6, за 22.02.2020 г. са 2 и за 29.02.2020 г. - 3 двойки. Към момента има 5 бъдещи семейства, които са избрали датата 10.10.2020 г. Разбира се, тези цифри ще нараснат значително с наближаването на изброените дати.

През отминалата 2019-та година изнесените сватби на открито са 14, а традиционно най-предпочитани места остават Морската градина и остров Света Анастасия. Като нова и нестандартна романтична дестинация за сключване на брак се оформя Авиомузей Бургас, след като една от двойките се престраши и реши първа да скрепи своя брачен съюз на крилото на ТУ-154.

Най-предпочитано място за извършване на сватбени ритуали в Бургас през миналата година отново е Културен център "Морско казино". 176 са влюбените двойки, които през 2019-та са избрали уникалното му местоположение, съчетаващо романтичния изглед към морето и чудесните условия за запечатване началото на семейния живот, които предоставя Морската градина. За сравнение едва 45 двойки са сключили брак в тържествената Ритуална зала на ул. "Вардар" № 1.

Третото място в града, където влюбените могат на закрито да си кажат заветното "да" е Експозиционен център "Флора Бургас", което също съчетава венчавката със снимки за спомен сред зеления пейзаж на Приморския парк.

Най-активният сезон за женитба си остава периодът от април до октомври, а най-любим месец на влюбените бургазлии е септември със 134 венчавки през 2019 година.

Коментари

Още от последните новини