6-кратен шампион на полпозишън в Бургас

6-кратен шампион на полпозишън в Бургас - E-Burgas.com

Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo X ще стартира от първа позиция в състезанието от първия кръг на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Домакин на състезанието е “Писта Бургас”, а шесткратният шампион на България бе най-бързия пилот в квалификациите на серия “Макси”, които се проведоха днес. Пилотът на “КА-2 Рейсинг Тийм” завърши най-бързата си обиколка за 1:10.716мин., която му донесе полпозишъна за утрешното състезание. С второ време остана Румен Киров, а трети резултат записа дебютантът в серия “Макси” Венцислав Станев.

Първата квалификация започна малко преди 16:00ч., а на нея бе показана и новата визия на автомобила на пловдивския пилот. Автомобилът е чисто бял и на него отново преобладава логото на японските масла “Eneos”. Именно в първата 20-минутна квалификация, Маршавелов записа най-добрия си тур. Във втората квалификация, пловдивският пилот записа само 6 обиколки, като най-бързата от тях бе 1:11.316.

“Квалификацията премина спокойно и без проблеми. И в двете квалификации използвах стари гуми, но само в първата успях да запиша бърза обиколка”, бе краткият коментар на Маршавелов за съботния ден.

Официалното откриване на състезанието е утре от 10:00ч. След това започват стартовете в отделните серии, а серия “Макси” е последна в програмата на организаторите.

 

Свързани статии
Министър Комитова отговори на "Автомагистрали": Раздали сте 1,8 млрд. лв. на избрани фирми Турски пилот пострада тежко на Рали Сливен Ина Мархолева е новата Кралица на Бургас (Снимки) Изявен спортист, седемкратен шампион на България по джудо ще избира новата Кралица на Бургас Първата Мис Бургас заема мястото на водещ в конкурса Кралица на Бургас Дванадесет красавици ще се борят за титлата Кралица на Бургас 55 пилоти ще мерят сили на „Писта Бургас“ Банята на Сюлейман Великолепни привлече Кралица на Бургас за новата фотосесия на конкурса Бургас търси новата си Кралица Състезател загина по време на рали край Благоевград
Тагове
рали писта бургас автомобилизъм
Коментари

Още от последните новини