6-кратен шампион на полпозишън в Бургас

6-кратен шампион на полпозишън в Бургас - E-Burgas.com

Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo X ще стартира от първа позиция в състезанието от първия кръг на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Домакин на състезанието е “Писта Бургас”, а шесткратният шампион на България бе най-бързия пилот в квалификациите на серия “Макси”, които се проведоха днес. Пилотът на “КА-2 Рейсинг Тийм” завърши най-бързата си обиколка за 1:10.716мин., която му донесе полпозишъна за утрешното състезание. С второ време остана Румен Киров, а трети резултат записа дебютантът в серия “Макси” Венцислав Станев.

Първата квалификация започна малко преди 16:00ч., а на нея бе показана и новата визия на автомобила на пловдивския пилот. Автомобилът е чисто бял и на него отново преобладава логото на японските масла “Eneos”. Именно в първата 20-минутна квалификация, Маршавелов записа най-добрия си тур. Във втората квалификация, пловдивският пилот записа само 6 обиколки, като най-бързата от тях бе 1:11.316.

“Квалификацията премина спокойно и без проблеми. И в двете квалификации използвах стари гуми, но само в първата успях да запиша бърза обиколка”, бе краткият коментар на Маршавелов за съботния ден.

Официалното откриване на състезанието е утре от 10:00ч. След това започват стартовете в отделните серии, а серия “Макси” е последна в програмата на организаторите.

 

Свързани статии
Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Русокосата красавица Зорница Петкова е новата Кралица на Бургас Атрактивно жури с обичани лица от малкия екран ще оценяват и избират претендентките в конкурса Кралица на Бургас 2023 г Четиринадесет красавици от Бургас ще се борят да грабнат короната в конкурса Кралица на Бургас 2023 Откриха фотоизложбата „ 13 години, 13 Кралици на Бургас" по повод годишнината на едноименния конкурс Търси се новата Кралица на Бургас Започват кастингите за Кралица на Бургас Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Шишков: Още 30 години ще завършваме магистралите ако не променим финансирането им Бъдеща психоложка е новата Мис Сливен (Снимки)
Тагове
рали писта бургас автомобилизъм
Коментари

Още от последните новини