3-годишно дете загина, след като беше блъснато от автомобил в село Дебелт

3-годишно дете загина, след като беше блъснато от автомобил в село Дебелт - E-Burgas.com

 

Трагичен инцидент отне живота на 3-годишно момиченце в село Дебелт, община Средец. Около 18:00 часа на 28 септември, детето е било ударено от лек автомобил "Сузуки", управляван от 38-годишен мъж. Шофьорът се е движел по неасфалтиран път в ромската махала на селото, когато момиченцето внезапно изскочило на пътя и било блъснато.

Родителите незабавно качили детето в собствения си автомобил и го транспортирали към болница в Бургас. По пътя се срещнали с екип на "Спешна помощ", който се е отзовал на сигнала. Въпреки усилията на медицинските лица, момиченцето починало в линейката. Тялото му е откарано за аутопсия в отделението по съдебна медицина на УМБАЛ-Бургас.

Шофьорът на автомобила е бил подложен на тестове за алкохол и наркотици. Резултатът за алкохол е бил отрицателен, но пробата за наркотици е показала следи от канабис. Мъжът е задържан за 24 часа, а от него е взета кръв за допълнителен химичен анализ. По случая е започнало досъдебно производство.

Инцидентът предизвика шок и съжаление сред местните жители, които коментират както липсата на контрол върху движението на децата в района, така и честите случаи на шофьори, употребили наркотици или алкохол, които водят до тежки последствия.

Коментари

Още от последните новини