1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища

1868 деца са приети на първо класиране в първи клас в бургаските училища - E-Burgas.com

* Неприетите деца са едва 38, а свободните места са 209

Общо 1906 деца са регистрирани в бургаската електронна система за прием в първи клас. От тях приетите на първо класиране са 1868. Родителите на приетите деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 5 до 12 юни. Поради изискванията за безопасност, записването за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в училището.

Неприетите на първо класиране бургаски деца са едва 38, но родителите могат да не се притесняват, тъй като свободните места в учебните заведения в общината са напълно достатъчно - 209.

В ЦГЧ има некласирани 14 деца, но свободните места там са 30. Места за ученици има в ОУ "Княз Борис", "Любен Каравелов", "П.К. Яворов" и "Иван Вазов".

В к-с "Славейков" и кв. Ветрен и Банево едва 9 деца не са класирани. Там свободните места са общо 32 - в СУ "Димчо Дебелянов" и в училищата в Банево и Ветрен.

В к-с "Изгрев" има 10 некласирани деца и 33 свободни места в училищата "Йордан Йовков" и "Добри Чинтулов".

В к-с "Меден рудник" - 5 некласирани и 49 свободни места в "Найден Геров", "Петко Росен" и "Константин Петканов".

Свободните места ще бъдат официално обявени в електронната страница за прием за първи клас на 16 юни, а родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да променят реда на желанията за второ класиране от 17 до 23 юни. 

 

Коментари

Още от последните новини