13 500 са украинските бежанци у нас от началото на войната

13 500 са украинските бежанци у нас от началото на войната - E-Burgas.com

От граничната полиция съобщават, че от 24 февруари до днес през пунктовете на българо-румънската граница у нас са влезли над 13 500 украински граждани.

В страната ни вече са и евакуираните от Киев близо 200 българи и хора от други националности. Хиляди жени и деца от Украйна продължават да бягат в различни европейски държави от руската агресия.  

Хотелиери във Варна, които посрещнаха още в първите дни на избухването на войната украински бежанци, са принудени да ги молят да напуснат хотелите. Причината е, че нямат повече средства да организират тяхното подслоняване, а държавата още не е предприела координирани действия, с които да поеме част от издръжката.

"Близо 200 души са настанени във варненския хотел "Естреа Палас" още на 25 февруари. Безкрайно сме благодарни на собственика, който оттогава до днес пое изхранването на хората и отоплението на стаите.

Но той вече няма средства за това и няма друг начин, освен да поиска заплащане оттук нататък. Държавата по никакъв начин не се е намесила, за да подпомогне пристигащите бежанци от Украйна", заяви за "Сега" Инна Алексеенко, която живее във Варна и е от Благотворителна фондация "Европа".

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия
Тагове
украйна бежанци война
Коментари

Още от последните новини