Общо 12 деца са починали от ковид у нас

Общо 12 деца са починали от ковид у нас  - E-Burgas.com

Експертите очакват смъртните случаите да се увеличат

12 са жертвите в детска възраст на К19 у нас от началото на епидемията. 

Две деца са починали след заразяване с коронавирус в понеделник. Едното е момиченце на 7 години с хронично неврологично заболяване, а другото е било на 9 години.

По-голямото дете е починало в болница в Пловдив на 19 септември, но и към днешна дата не фигурира в официалната справка, която Здравното министерство публикува всеки ден. От ведемоството потвърдиха случая и обясниха, че в системата, като причина за смъртта, е записано друго заболяване - тежка форма на анемия, пишат от БНТ.

Само през този месец невръстните жертви на Ковид са вече 3, след като в началото на септември бебе почина в болницата в Ловеч.

От началото на пандемията броят на починалите деца от Ковид 19 е 12 като в този брой не е включено 9-годишното момиченце. Въпреки че според експертите тепърва се очаква да има увеличение на случаите, броят на заразените под 18 години през четвъртата вълна е сравним с най-тежките моменти на заразата в края на миналата година и през пролетта на тази.

През миналата година най-много заразени деца за ден е имало на 31 октомври - 192. По време на вълната тази пролет рекордът е бил 185 - на 16 март. Заразените деца днес са 175. По-уязвими ли са децата към делта варианта на коронавируса - потърсихме мнението на педиатри.

Коментари

Още от последните новини