Зрелостниците се връщат в училище за матурата по БЕЛ

Зрелостниците се връщат в училище за матурата по БЕЛ - E-Burgas.com

Падна се тема номер 18 от 11 718 750 възможни варианта

Близо 49 000 дванадесетокласници се явяват на матура по български език и литература. Те ще влязат за първи път в училище от месеци, след като им се наложи да завършат дистанционно заради коронавируса. 

Изпитът започва точно в 9 часа. Всички зали са дезинфекцирани, а на входовете ще се мери температурата на зрелостниците. Маските няма да са задължителни за носене по време на самия изпит, а само при контакт с квесторите.

Малко след 6 часа тази сутрин беше изтеглен и вариантът на матурата. Той е номер 18 от 11 718 750 възможни варианта заедно с темата.

Матурата ще се проведе в над 5 000 класни стаи, в които има и видеонаблюдение. Близо 30 000 квестори ще се грижат за нормалното преминаване на изпита.

„При нас на изпит ще се явят общо 137 ученици. Отворили сме два входа на сградата. Сложили сме указателни табели, колегите напътстват децата. Учениците са разбрали, че трябва да бъдат тук и малко по-рано”, каза директорът на 9-та Френска езикова гимназия Емилия Богданова пред Нова тв. 

„Децата трябва да носят лична карта, както и предпазна маска. Ако някой от тях е забравил своята – на входа сме осигурили достатъчно количество”, посочи още тя.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии
Тагове
матури ученици МОН
Коментари