Зрелостници от Несебър блеснаха на матурите с отлични оценки

Зрелостници от Несебър блеснаха на матурите с отлични оценки - E-Burgas.com

За поредна година зрелостниците от несебърското училище се представиха достойно на държавните зрелостни изпити. На матурите в началото на юни се явиха 50 ученици.

На задължителната матура по български език и литература преобладават много добрите и добрите оценки – общо 39, средните са 10, една е отлична – 5.54.

На втората задължителна матура най-предпочетена беше тази по английски език. Там отличните оценки са 12, като трите най-високи са 6.00, 5.99 и 5.93. Много добрите оценки са 12, а четири са добри. Оценка 5.96 е най-високата по руски език, по история – 5.71, по биология – 5.70. по химия – 5.50. Много добри са и резултатите на учениците, избрали като втора матура философия, география и икономика, химия, математика.

Един ученик се е явил на задължителните матури по български език и литература и биология и на избираема по химия, като е постигнал оценки съответно 5.46, 5.70 и 5.50.

Постигнатите резултати на държавните зрелостни изпити показват много високо ниво на подготовка, която тази учебна година протече и в дистанционна среда. Те са и предпоставка за успешна реализация във висши учебни заведения.

Свързани статии
Започва кандидатстването в училищата след 7 клас МОН с важни разяснения преди националните изпити по български език и математика Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Пътни полицаи запознаха бургаски зрелостници с опасностите по време на баловете 46 хиляди зрелостници ще се явят на матурите през май Над 36 хиляди ученици се явяват на втора матура Матурите ще се проведат по график, няма да има отпадане на материал за 12 клас Омбудсманът против матурите за 4 и 10 клас Учебната година започва присъствено, но с готовност за онлайн обучение 8661 зрелостници са подали заявлениe за участие в матурите
Тагове
матури оценки изпити балове
Коментари