8661 зрелостници са подали заявлениe за участие в матурите

8661 зрелостници са подали заявлениe за участие в матурите - E-Burgas.com

8661 зрелостници са подали заявлениe за участие в държавните зрелостни изпити през август 2020 г. Желаещите да се явят на задължителната матура по български език и литература са 5466. Изпитът започва днес от 8,00 часа. Изпитният вариант за него беше изтеглен в МОН от журналиста от в. „Аз Буки" Стоян Стоянов.

3186 зрелостници са посочили, че ще се явят на втори задължителен изпит по предмет по избор, който ще се проведе на 28 август 2020 г. от 8,00 часа. 1331 души са предпочели да отидат на изпит по биология и здравно образование. Другите предпочитани предмети са: география и икономика и английски език.
Държавните зрелостни изпити по желание на ученика ще са на 31 август от 8,00 часа. За тях са подадени заявления от 9 души.

Всички изпити се провеждат при спазване на актуалните противоепидемични мерки.

Свързани статии
Започва кандидатстването в училищата след 7 клас Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит 46 хиляди зрелостници ще се явят на матурите през май Зрелостници в Несебър засадиха дръвчета (Снимки) Матурите ще се проведат по график, няма да има отпадане на материал за 12 клас Омбудсманът против матурите за 4 и 10 клас Учебната година започва присъствено, но с готовност за онлайн обучение Бургаските седмокласници донесоха близо 300 шестици Зрелостници от Несебър блеснаха на матурите с отлични оценки Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици
Тагове
матури зрелостници
Коментари

Още от последните новини