Матурите ще се проведат по график, няма да има отпадане на материал за 12 клас

Матурите ще се проведат по график, няма да има отпадане на материал за 12 клас  - E-Burgas.com
"Монитор"

Матурите ще се проведат по график, а от тях няма да отпада учебен материал за учениците в 12 клас. Новината съобщи началникът на Регионалното управление по образование в София - Ваня Кастрева пред Нова телевизия.  

Всяко училище ще може да удължи учебната година според потребностите си, както се случи и през миналата.

Учебната година ще приключи в срок, но с уговорката - ако броя на заразените остане на сегашните си нива. На училище до 23 юни ще бъдат децата от 1-ви до 3-ти клас. До 30-ти юни тези между 4-ти и 11-ти клас, а 12-класниците традиционно завършват първи на 14-ти май. Ако обаче учебния материал не е взет пълноценно, всяко училищно ръководство може да удължи срока за провеждането на занятия. Учениците, които не са смогнали с взимането на уроците ще учат и през юни. Директорът на 119 СУ в София Диян Стаматов посочи, че тези от класовете, които имат затруднение да учат - реално до края на месец юни ще могат да продължат учебния си процес. Тези от учениците и класовете, които учиха ефективно, ще имат занимания по интерес - разхождане в града, парка, за да може да се социализира целия клас във времето, когато това беше невъзможно да се осъществи, коментира още Стаматов.
Източник: Actualno.com

Свързани статии
Започва кандидатстването в училищата след 7 клас Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит 46 хиляди зрелостници ще се явят на матурите през май Омбудсманът против матурите за 4 и 10 клас Учебната година започва присъствено, но с готовност за онлайн обучение 8661 зрелостници са подали заявлениe за участие в матурите Бургаските седмокласници донесоха близо 300 шестици Зрелостници от Несебър блеснаха на матурите с отлични оценки Бургаските ученици впечатлиха на матурите: Втори са в страната със 103 шестици МОН обобщава днес резултатите от матурите
Тагове
матури
Коментари

Още от последните новини