Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции

Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции - E-Burgas.com

Централната избирателна комисия започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие на парламентарните избори, насрочени на 11 юли. Крайният срок за подаване на заявления е 17 ч на 26 май.

Вчера служебният кабинет назначи нови областни управители в страната, чиято основна задача е да гарантират честността на предстоящите избори. Това се случи на извънредно заседание на Министерския съвет. Днес новите управници встъпват в длъжност.

Мотивите за смяната, както казахме, са гарантиране и търсене на възможности за честния вот и за намаляване на купения и корпоративен вот. Това са задачите, които те имат в момента. Знаете, че цялото правителство в момента работи в посока осигуряване на честни избори - това е най-основната задача на всяко служебно правителство, така че тези смени в контекста на тази цел, заяви Антон Кутев, говорител на правителството.

Свързани статии
Кирил Петков за Хазарта: Тази работа с промяната става с хора, които наистина ги е грижа! Последен ден за регистрация на кандидатите за президент Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент Проф. Герджиков: Не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас ЦИК: Нужен е 50% вот за да бъде избран президент на първи тур ЦИК обмисля закупуването на повече повече от 1600 машини "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната
Тагове
цик партии избори
Коментари

Още от последните новини