Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции

Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции - E-Burgas.com

Централната избирателна комисия започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие на парламентарните избори, насрочени на 11 юли. Крайният срок за подаване на заявления е 17 ч на 26 май.

Вчера служебният кабинет назначи нови областни управители в страната, чиято основна задача е да гарантират честността на предстоящите избори. Това се случи на извънредно заседание на Министерския съвет. Днес новите управници встъпват в длъжност.

Мотивите за смяната, както казахме, са гарантиране и търсене на възможности за честния вот и за намаляване на купения и корпоративен вот. Това са задачите, които те имат в момента. Знаете, че цялото правителство в момента работи в посока осигуряване на честни избори - това е най-основната задача на всяко служебно правителство, така че тези смени в контекста на тази цел, заяви Антон Кутев, говорител на правителството.

Свързани статии
ЦИК обяви окончателния списък с депутатите Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой Продължава броенето на гласовете Стари и нови лица: Запознайте се с министрите от проектокабинета "Василев" Слави Трифонов: "Има такъв народ" няма да се коалира с нито една партия "Демократична България" смаза ГЕРБ и ИТН в най-големия избирателен район Машините решили проблема с невалидните бюлетини ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП
Тагове
цик партии избори
Коментари

Още от последните новини