Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции

Зелен светофар от ЦИК за партии и коалиции - E-Burgas.com

Централната избирателна комисия започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие на парламентарните избори, насрочени на 11 юли. Крайният срок за подаване на заявления е 17 ч на 26 май.

Вчера служебният кабинет назначи нови областни управители в страната, чиято основна задача е да гарантират честността на предстоящите избори. Това се случи на извънредно заседание на Министерския съвет. Днес новите управници встъпват в длъжност.

Мотивите за смяната, както казахме, са гарантиране и търсене на възможности за честния вот и за намаляване на купения и корпоративен вот. Това са задачите, които те имат в момента. Знаете, че цялото правителство в момента работи в посока осигуряване на честни избори - това е най-основната задача на всяко служебно правителство, така че тези смени в контекста на тази цел, заяви Антон Кутев, говорител на правителството.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите
Тагове
цик партии избори
Коментари

Още от последните новини