Затварят платното за Бургас между Белозем и Оризово следобед

 Затварят платното за Бургас между Белозем и Оризово следобед - E-Burgas.com

Както потвърдиха миналата седмица, в студиото на "Денят започва" от АПИ - днес започва ремонтът на магистрала "Тракия" в платното за Бургас от 156-ия километър до Стара Загора. Първо ще се ремонтират 12 километра между пътен възел Белозем и Оризово.

В момента движението се осъществява нормално. Следобед обаче платното за Бургас ще бъде затворено. Движението ще бъде пренасочено в другото платно в посока София и трафикът ще се осъществява двупосочно, затова ще има и ограничение на скоростта от 70 км.

Отсечката, която първоначално започва да се ремонтира, от Белозем до Оризово - е 12 км- Тя е началото на един участък, познат за всички шофьори, който от години е в лошо състояние. Заради това тук от години има ограничение от 90 км.

Днес ще се поставя сигнализацията. А същинските ремонтни дейности започват утре. За цялата отсечка от Белозем до Стара Загора - 52 км, са отделени около 90 млн. за ремонта.

Инж. Даниел Иваничков поясни, че връзката за Плодовитово от дяснато платно ще бъде ограничена, така че водачите ще трябва да отидат до Чирпан и да се върнат по второкласния път 2-66, за да стигнат до Първомай.

"Участъкът се характеризира с много повреди на настилката, като ние сме предприели действия за тоталната й подмяна и актуализиране на пътната конструкция за много тежко движение, следователно в асфалтовите смеси ще бъдат използвани полимерно модифицирани битуми от най-висок клас, както и фракции, които напълно отговарят на изискванията на техническата ни спецификация за много тежко и тежко движение", допълни инженерът.

Той уточни, че пътните съоръжения също няма да бъдат пренебрегнати. В участъка се намират 5 броя съоръжения. Едно от тях е надлезът над жп линията за Бургас, съоръжението Опълченец, то ще бъде ремонтирано, след като приключат дейностите по пътния участък и другите четири съоръжения, защото се нуждае от по-сериозен ремонт на конструкцията, уточни инж. Иваничков.

За останалите четири съоръжения се предвижда тоталното им откриване, подмяна на хидроизолация, нови тротоарни блокове и т.н.

До началото на ноември отсечката трябва да бъде готова.

Коментари

Още от последните новини