Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК

Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК - E-Burgas.com

В Президентството започват консултации с парламентарно представените партии и коалиции, свързани с измененията в Изборния кодекс, гласувани от 45-тото НС. Според тях президентът трябва да назначи новите 15 членове на Централната избирателна комисия.

Мандатите са разпределени по следния начин: ГЕРБ - СДС има четирима представители в изборния орган, с по трима са "Има такъв народ" и БСП, по двама имат ДПС и коалицията "Демократична България" и един представител ще има "Изправи се! Мутри вън!".

На консултациите държавният глава ще се запознае с предложените от всички политически сили в парламента членове на ЦИК. Румен Радев вече издаде указ, с който утвърди правилата за провеждането им и процедура за назначаване на състава на Централната избирателна комисия. Публичното изслушване на номинираните членове ще започне от 14:00 часа на "Дондуков" 2.

Свързани статии
Президентът продължава консултациите с партиите и днес Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев Публикуваха обучителни видеа за изборите на 14 ноември Борисов нарече Радев българоубиец Намалиха броя на секциите за гласуване в чужбина Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Последен ден за регистрация на кандидатите за президент
Тагове
консултации румен радев цик
Коментари

Още от последните новини