Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК

Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК - E-Burgas.com

В Президентството започват консултации с парламентарно представените партии и коалиции, свързани с измененията в Изборния кодекс, гласувани от 45-тото НС. Според тях президентът трябва да назначи новите 15 членове на Централната избирателна комисия.

Мандатите са разпределени по следния начин: ГЕРБ - СДС има четирима представители в изборния орган, с по трима са "Има такъв народ" и БСП, по двама имат ДПС и коалицията "Демократична България" и един представител ще има "Изправи се! Мутри вън!".

На консултациите държавният глава ще се запознае с предложените от всички политически сили в парламента членове на ЦИК. Румен Радев вече издаде указ, с който утвърди правилата за провеждането им и процедура за назначаване на състава на Централната избирателна комисия. Публичното изслушване на номинираните членове ще започне от 14:00 часа на "Дондуков" 2.

Свързани статии
Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови ИТН и БСП откриха допирни точки Запонаха консултациите на президента с партиите, ГЕРБ-СДС отказаха срещата с Радев Румен Радев в Созопол: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори ЦИК обяви окончателния списък с депутатите Румен Радев идва на празника на Созопол Президентът свиква Народното събрание на 21 юли След края на изборния ден: ЦИК разреши заснемане на секциите при отчитане на вота Радев коментира "Магнитски" пред конгресмените от САЩ: Това е ясен знак! Всички машини вече са доставени в секциите в чужбина
Тагове
консултации румен радев цик
Коментари

Още от последните новини