За 4000 лв. търсят наемател за част от детска градина в "Славейков"

За 4000 лв. търсят наемател за част от детска градина в

Блок №3​ от ДГ "Райна Княгиня" не се използвал за учебно-възпитателния процес

Блок №3 на детска градина „Райна Княгиня“ в бургаския комплекс "Славейков" ще бъде отдаден под наем, тъй като в момента не се използва. Предложението идва от директора на градината Таня Маслева, която го е входирала като докладна записка в Общински съвет - Бургас. В края на месеца съветниците от местния парламент ще трябва да решат дали да го одобрят.

В момента помощенията от въпросния блок не се използват и не са необходими за провеждане на учебно-възпитателния процес, твърди директорът на детското заведение. 

Цената на месечния наем за посочената сграда – публична общинска собственост, е определена от оценител на имоти в размер на 3800 (три хиляди и осемстотин) лева, без ДДС.

Блок №3  представлява двуетажна масивна сграда, състояща се от три еднотипни секции и два свързващи коридора между тях, като във всяка секция на етаж са включени: две основни помещения (дневна и спалня), обслужващо помещение (приемна - гардероб), санитарни помещения (умивалня и тоалетна) и офис.

Отдаването под наем ще бъде за срок от 5 години чрез провеждане на публичен търг. Участниците в него трябва осъществяват дейност в областта на образованието. 

Коментари

Още от последните новини