ВМС с тактическото учение в наши води

ВМС с тактическото учение в наши води - E-Burgas.com

Започна тактическото учение на военноморска база в Черно море. В него участват командването и щаба на вмб-ВМС, командванията на Пункт за базиране Бургас и Пункт за базиране Варна, военни формирования и кораби, дислоцирани в тях.

„Черно море-2016” е заключителен етап от подготовката за предстоящото през месец юли военноморско учение с международно участие „Бриз 2016”. Учението дава възможност на участниците да демонстрират и усъвършенстват своите умения при прилагане на оперативните процедури на НАТО, използване на системите за управление на силите и средствата на базата и други военноморски практики, отнасящи се до планирането, провеждането и анализа на тактически учения.

Целта е да се подобри организацията по планиране и провеждане на тактически действия и да се отработи пълният спектър от мисии и задачи.

Комодор Мален Чубенков е командир на оперативното съединение на море, а директор на учението е капитан I ранг Георги Пенев – началник на щаба на базата.

Усилията на командването са насочени към усъвършенстване на оперативната съвместимост, пълноценното използване времето на море при изпълнението на отделните сериали и извличане на поуки и опит от фактическото им провеждане.

Коментари

Още от последните новини