В Бургас следят с камери за нарушения на карантината и мерките в парковете

В Бургас следят с камери за нарушения на карантината и мерките в парковете - E-Burgas.com

11 души са глобени, след като се събрали да играят карти в закрито помещение

С помощта на камерите за видеонаблюдение се следят в Бургас случаите на нарушена карантина или на правилата за посещения на паркове и събиранията на открити и закрити пространства. Това заяви директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров по време на брифинг след заседанието на общинския кризисен щаб.

По думите му лицата под карантина в Бургас става все по-малко през последните дни. Това обаче дава възможност на МВР да прави по-чести проверки, като някои са проверяни по повече от веднъж на дне. Използват все повече и средствата за видеонаблюдение, като чрез тях се следи дали няма струпвания на хора по парковете.

Комисар Сотиров даде пример за безотоговнорст за събиране и на закрито, след като вчера са били установени 11 души в закрито, които играели карти в зала. На всички тях ще бъдат съставени актове. 

 

 

Свързани статии
Родители настояват онлайн обучението да остане и след Нова година 175 души в областта са заразиха с ковид за денонощие 152-ма души загубиха битката с коронавируса, лек спад на новозаразените Ръст на заболелите с ковид в почти всички общини в Бургаско Кметът Николов: Даваме по още 1000 лв. на джипитата, които помогнат в триажните центрове Лек спад на новозаразените с ковид, но смъртните случаи са повече Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания Собственици на барове и ресторанти скочиха срещу очакваното затваряне БЛС за локдауна: Това е глътка въздух за нас! Премахват следобедния „зелен коридор“ за възрастни в магазините
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини