В Бургас следят с камери за нарушения на карантината и мерките в парковете

В Бургас следят с камери за нарушения на карантината и мерките в парковете - E-Burgas.com

11 души са глобени, след като се събрали да играят карти в закрито помещение

С помощта на камерите за видеонаблюдение се следят в Бургас случаите на нарушена карантина или на правилата за посещения на паркове и събиранията на открити и закрити пространства. Това заяви директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Радослав Сотиров по време на брифинг след заседанието на общинския кризисен щаб.

По думите му лицата под карантина в Бургас става все по-малко през последните дни. Това обаче дава възможност на МВР да прави по-чести проверки, като някои са проверяни по повече от веднъж на дне. Използват все повече и средствата за видеонаблюдение, като чрез тях се следи дали няма струпвания на хора по парковете.

Комисар Сотиров даде пример за безотоговнорст за събиране и на закрито, след като вчера са били установени 11 души в закрито, които играели карти в зала. На всички тях ще бъдат съставени актове. 

 

 

Свързани статии
Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но още не е свършила Покачват се новозаразените с коронавирус, един е от Бургас 34 са новите случаи на коронавирус у нас 19 новозаразени с коронавирус у нас, сред тях е и бременна жена Заради сигурността на сезона: Започва масово тестване за коронаворус в Бургас Шеф на РЗИ: Скоро ще се върнем към нормалния начин на живот Доц. Кунчев в Бургас: Ще помогнем и на местния бизнес (Видео) В началото на юни разхлабват още мерки, но маските няма да отпаднат скоро Климатолог: Чистият въздух на морето ще прогони вируса Хоспитализираните с коронавирус у нас вече са под 200, 17 са новите случаи
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини