В Бургас: Ако платите данъците си до 30 април, получавате безплатен компост

В Бургас: Ако платите данъците си до 30 април, получавате безплатен компост - E-Burgas.com

От днес всеки гражданин, който е заплатил до 30 април данъка за имота си и таксата за битови отпадъци, може да получи безплатно 5 литра компост.

Той ще се раздава в мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци, като при получаването му е необходимо да се представи бележка за платените такси. Ако плащате такси за няколко имота, може за всеки един от тях да получите пакет компост.

Разположението на мобилните центрове за събиране на отпадъци в различните точки на града може да проверите на адрес: https://www.chistotaeco.com/adresi-na-mob-centrove/.

Компостът е с високо качество и е произведен от ОП „Чистота Еко“ след преработка на изхвърлените от всички нас биоразградими отпадъци. Компостът е много добър заместител на различни изкуствени торове и химически подобрители за почви. Той оказва добро влияние върху растенията като създава възможност за задържането на повече влага в почвата и я обогатява с органични хранителни вещества. Също така биологичният продукт потиска причинителите на болести по кореновата система на растенията и ги поддържа в добро състояние.

Коментари