Обновена пътна мрежа очакват в Каблешково и Ахелой (Снимки)

Обновена пътна мрежа очакват в Каблешково и Ахелой (Снимки) - E-Burgas.com

От днес стартира проект на Община Поморие за реконструкция на част от общинската улична мрежа в град Ахелой и град Каблешково, по договор с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Проектът включва възстановяване и подобряване на отводняването на пътната настилка на улиците „Рила“ и „Струма“ в гр. Ахелой и улиците „Иван Вазов“, „Ангел Кънчев“ и „Захари Стоянов“ в гр. Каблешково.

Дейностите започнаха с ремонт на улиците в гр. Каблешково, след което ще бъдат ремонтирани и улиците в гр. Ахелой.

„Това е един от големите проекти, които успяхме да защитим след многократно обсъждания проблем с жителите и на двата града. Избрани са точно тези улици, защото едно от условията на програмата бе да се осигури директна транспортна свързаност на населените места с по-висок клас път. С изпълнението на проекта ще осигурим тази свързаност, но по-важното е, че ще се извърши и цялостен ремонт на пътните настилки, които ще се използват от всички жители на общината и от транзитно преминаващите туристи.“, каза кметът Алексиев.

В края на 2020 г., с решение на Министерски съвет бяха осигурени средства за ремонт и рехабилитация на други пет улици в гр. Каблешково, а именно улиците: „Теменуга“, „Възраждане“, „Ахелой“,  „Климент Охридски“ и „Любен Каравелов“.

Галерия
Свързани статии
Ето как изглеждат някои обновени улици в ЦГЧ след ВиК ремонтите (Снимки) В Ахелой се похвалиха с успешно внедрени иновативни образователи модели Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско Ахелой ще има собствен туристически център Кметът на Ахелой спа в ареста след гонката, остава без книжка за две години Ползвайте обходен маршрут, ако имате път по ул. "Братя Пренерови" утре Почистват шахтите при надлеза на СОМАТ, променят движението на 7 декември Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината Започна ремонтът на големия парк в Каблешково (Снимки) Продължава усилено уличната рехабилитация в Ахелой (Снимки)
Тагове
Каблешково Ахелой ремонти улици
Коментари

Още от последните новини