Удължават есенната ваканция на учениците

Удължават есенната ваканция на учениците  - E-Burgas.com
Bulgaria ON AIR

Есенната ваканция на учениците ще бъде с ден повече. Вместо да почиват само три дни – от 30 октомври до 1 ноември, неучебен ще бъде и 2 ноември, става ясно от публикация на председателя на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България и директор на 119-о СОУ Диян Стаматов.

„2 ноември - понеделник е НЕПРИСЪСТВЕН ден за учители и директори в училищата. Според тълкуването на МТСП и разпоредбите на чл. 154 от КТ.”, обяснява за причината Стаматов. Той уточнява, че до дни ще има изменение на графика за учебното време от МОН, предава "Монитор".

След това са коледната и междусрочната ваканция. Първата е от 24 декември до 3 януари – 11 дни. Между двата срока почивката е пет дни от 30 януари до 3 февруари включително.

Вторият срок пък има само една ваканция – пролетната. По традиция тя е по-кратка за зрелостниците. За учениците от 1-ви до 11-и клас е от 3 до 11 април, докато за 12-и клас започва чак на 8-и.

Неучебни ще са дните на изпитите. На 19 и 21 май са матурите, а на 16 и 18 юни е националното външно оценяване за 7-и и 10-и клас. Неучебен, но присъствен за училищни, просветни и културни дейности, е 25 май.

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Грипна ваканция и за учениците от Ямбол "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии Агресия в училище: Ученички се биха в присъствието на учител Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа 60 отличници от ПМГ получиха награди от общината Студенти и ученици от Бургас участваха в Световната седмица на предприемачеството
Тагове
ваканция ученици
Коментари

Още от последните новини