Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия

Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия - E-Burgas.com

От днес може да се подават документи за държавната субсидия от 35 евро. Помощта се предоставя на туроператори, които използват въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни линии до нашата страна с цел туризъм.

Субсидия се отпуска за всяка заета седалка за всеки полет, като капацитетът на самолета не е по-малко от 100 места. Всички туроператори, независимо от местонахождението на тяхното седалище, може да се възползват от отпуснатите средства.

Схемата за държавна помощ обхваща полетите, извършени в периода от 14 май до 31 декември 2020 г., и е първа фаза от антикризисната мярка за подпомагане на туристическия бранш.

За кандидатстване и повече информация: https://www.tourism.government.bg/kategorii/covid-19/durzhavna-pomosht-za-turoperatori-koito-izpolzvat-vuzdushni-prevozvachi-s-validen

Свързани статии
Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Министърът на иновациите: Ще подкрепим бизнеса с 1,2 млрд. лв. до юни Старт на зимния сезон в Банско Водещи американски IT компании представиха възможности с местния бизнес В Поморие изготвиха анализ на изминалото лято Нови отличия за бизнеса в Бургас Малки и средни бургаски предприятия могат да получат финансова помощ, ето как Учат бургаски бизнесмени как да завладяват външни пазари Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите
Тагове
туроператори бизнес сезон
Коментари

Още от последните новини