Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия

Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия - E-Burgas.com

От днес може да се подават документи за държавната субсидия от 35 евро. Помощта се предоставя на туроператори, които използват въздушни превозвачи с оперативен лиценз за изпълнение на чартърни линии до нашата страна с цел туризъм.

Субсидия се отпуска за всяка заета седалка за всеки полет, като капацитетът на самолета не е по-малко от 100 места. Всички туроператори, независимо от местонахождението на тяхното седалище, може да се възползват от отпуснатите средства.

Схемата за държавна помощ обхваща полетите, извършени в периода от 14 май до 31 декември 2020 г., и е първа фаза от антикризисната мярка за подпомагане на туристическия бранш.

За кандидатстване и повече информация: https://www.tourism.government.bg/kategorii/covid-19/durzhavna-pomosht-za-turoperatori-koito-izpolzvat-vuzdushni-prevozvachi-s-validen

Свързани статии
Марияна Николова: Не бива да затваряме границите за туристи Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун Инжектират 400 млн. лева в българския бизнес по време на пандемията Бургаският бизнес с шанс за участие в международни бизнес форуми Доизграждат индустриалната зона край Българово, чуждестранни компании започват производство (Снимки) Отпускат помощи на бизнеса и затруднени родители Родният турист ще спасява и зимния сезон Обменяме икономически опит с Тунис в онлайн бизнес форум Шанс за бургаския бизнес: Немска компания търси родни партньори Чакаме до 80% по-малко чужденци в зимните курорти
Тагове
туроператори бизнес сезон
Коментари

Още от последните новини