Трима дилъри в Бургас очакват Темида след поредната акция около училищата

Трима дилъри в Бургас очакват Темида след поредната акция около училищата - E-Burgas.com

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 3 души. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са – 6 бързи производства и 4 преписки. Сред най-характерните случаи са:

- задържането на 37 годишен криминално проявен мъж от бургаския квартал «Сарафово», спрян за проверка около 22.25 ч. на 02.11.т.г. в ж.к. «Меден Рудник» до бл. 131, докато шофирал лек автомобил «Тойота Карина», с бургаска регистрация. След тестване на бургазлията за употреба на алкохол и наркотични вещества, като теста за наркотици бил положителен за употреба на амфетамин и метамфетамин. При извършената проверка е открит плик с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/

- задържането на 20 годишен мъж от руенското село Ръжица, управляващ л.а. «БМВ 530 Д», с бургаска регистрация, след употреба  наркотични вещества / метамфетамин и амфетамин/. С автомобила се превозвали още двама мъже / на 22 години от айтоското село Черна могила и 19 годишен мъж от руенското село Ръжица/. В 19 годишния са открити три свивки с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ и същия заедно с водача на автомобила са задържани за срок до 24 часа. След освобождаването му от ареста, 19 годишния мъж отишъл да прибере л.а. «БМВ», от мястото, където автомобила бил спрян след стартиралата полицейска проверка. Служителите на реда обаче го тествали за употреба на наркотични вещества, като «drug check 3000» отчел положителна употреба на метамфетамин и амфетамин. 19 годишния мъж отказал да даде кръвна проба за химичен анализ, като отново е задържан за срок до 24 часа.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо 8 случая. Водачите са на възраст от 19 до 44 години. Двама от водачите / бургазлия на 22 години с л.а. „Мерцедес” и 44 годишен помориец с л.а. „Фолксваген Голф”/ дали положителен тест за употреба на кокаин. Положителен за употреба на кокаин, но и на амфетамин и метамфетамин е теста на 21 годишен бургазлия, управлявал л.а. „Фолксваген Туран”. Трима водачи са установени да шофират след употреба на амфетамин и метамфетамин и двама след употреба на канабис. Спрямо задържаните по всички бързи производства са повдигнати и предявени обвинения от Районните прокуратури в Бургс и Айтос, а спрямо две от лицата вече има постановени наказания от Районен съд – Айтос.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 654 нарушения на скоростта. От тях в 12 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани девет велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 14 пешеходци, а трима водачи на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.

Свързани статии
Отново задържаха жени при акции срещу дилърите в Бургас Хванаха дрогирана млада бургазлийка зад волана край училище в „Меден рудник“ Задържаха 39-годишен криминоген да се навърта с дрога край бургаско училище Родни митничари откриха кокаин от Южна Америка укрит в дъски (Снимки) Бургаски криминоген подлуди бившата си и семейството й Задържаха четирима бургаски рецидивисти, стари познайници на полицията Хванаха млада бургаска дилърка, ето какво откриха в дома й Спипаха наркодилър край училището в Равнец Хванаха 19-годишно момиче да шофира дрогирано в Сарафово Петима дилъри „на топло“ при поредната акция в Бургаско
Тагове
крими наркотици дилъри
Коментари

Още от последните новини