Трафикант на сирийци чу най-тежката мярка от бургаския съд

Трафикант на сирийци чу най-тежката мярка от бургаския съд - E-Burgas.com

 Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Венцислав И., обвиняем за трафик на бежанци.

Той е привлечен като обвиняем за това, че в събота, на разклона на хижа „Странджа", на кръстовището на с. Атия и ВМБ-Атия, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, противозаконно подпомогнал 7 лица, всичките граждани на Сирия, да преминат през страната в нарушение на закона. Той е използвал лек автомобил марка „Мерцедес", собственост на друго лице.

Бургаският районен съд прие, че е налице първата предпоставка за взимане на МНО „Задържане под стража", а именно, обвиняемият е привлечен за престъпление, за което в особената част на Наказателния кодекс е предвидено наказание „Лишаване от свобода" от една до шест години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. От събраните към момента доказателствени материали, може да се направи обосновано предположение на този етап от разследването, че Венцислав И. е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение.

Съдът намери, че в случая е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, тъй като видно от наличната по досъдебното производство справка за съдимост, Венцислав И. е осъждан и то именно за извършване на престъпление по чл. 281, ал. 2 от НК /каквато е и настоящата квалификация/, а изпитателният срок по това осъждане е изтекъл преди по - малко от година. Районен съд – Бургас отчете и факта, че от материалите по делото става ясно, че обвиняемият не е изпълнил при залавянето му заповед на органите на реда да спре и подаден му сигнал със „Стоп - палка", което е принудило полицейските служите да предприемат преследване. Налични са данни и за извършване на опасни маневри, осъществени в близост както до други МПС-та, така и в непосредствена близост до полицейските служители. По този начин обвиняемият грубо е нарушил и ЗДвП, като е поставил в опасност живота и здравето както на себе си, така и на превозваните от него лица, служителите на МВР и останалите участници в движението.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок. 

Свързани статии
Очаквано! Трафикантката Алла остава зад решетките, ето мотивите на бургаския съд Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Грузинец-каналджия в Бургаско чу най-тежката мярка Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Най-тежката мярка се стовари върху каналджия край Русокастро Каналджия в карнобатско село удари на камък в опит да прекара мигранти Хванаха българин в Турция, превозвал нелегални мигранти Старозагорец натъпка 13 бежанци в Голфа си, хванаха го на изхода на Бургас Бургаският съд потвърди най-тежката мярка за трафикантката Томрис Задържаха глухоням трафикант, прекарал 10 сирийци през Бургас
Тагове
каналджия трафикант
Коментари

Още от последните новини