Строежът в Китен – законен, но навлязъл в общинска алея

Строежът в Китен – законен, но навлязъл в общинска алея - E-Burgas.com

Строежът на брега на Китен е законен, но е навлязъл в общински терени. Това констатираха от Община Приморско след направена проверка на място предаде "БНР".

Жилищна сграда, с басейн и паркинг, ще изникне на метри от морския бряг в Китен. За целта е изкопано голямо количество земна маса и това възмути десетки жители и гости на градчето. Сградата ще е на частен терен, след като е закупен от Община Приморско буквално преди месец, след което бързо е издадено разрешително за строеж. Парцелът е половин декар, а възложител е фирма „Суберабразив“. Разрешената височина е до 10 метра, което означава, че сградата трябва да е до нивото на улицата над нея. Община Приморско назначи нова проверка на строежа, резултатите коментира заместник - кметът Петко Гечев:

„Частен имот, в строителните граници на града, извън зоните „А“ и „Б“ по Закона за Черноморското крайбрежие. След проверката в събота със заснемане от геодезист и днес, след като се запознахме с материалите, се установява, че имаме навлизане в съседни имоти на изкопните работи. Което довежда до заповеди на кмета за възстановяване на нарушените територии. Общински парцели са. Единият е близо до терена, горе, то е минимално засягането. И пред терена – алея, която е бъдеща, тя не е изградена, пешеходна крайбрежна алея“, уточни Гечев.

Извършителят трябва да възстанови за своя сметка алеята, поясни Гечев. Той е категоричен, че в района няма свлачищни процеси.

Коментари

Още от последните новини