Стойчо Кацаров: Мерките работят, новозаразените намаляват

Стойчо Кацаров: Мерките работят, новозаразените намаляват - E-Burgas.com

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заяви министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров в ефира на БНТ. Според него мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат.

От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда.

Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията, допълни Кацаров.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи. Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип. Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства, увери Кацаров.

Свързани статии
Отново над 10 000 новозаразени у нас Кметът на Созопол въвежда нови мерки от утре, лично следи контрола Остава висок броят на новозаразените у нас Продължава да расте броят на заразените ученици в областта Проф. Аргирова: Делта и Омикрон циркулират едновременно у нас Едва 15 свободни ковид легла в Бургаската болница, спират плановите прием и операции Броят на новозаразените отново скочи над 7000 Масови проверки в Бургас за реалността на сертификатите Затягат мерките в няколко области 30 300 българи се ваксинираха вчера, 5 703 се заразиха
Тагове
стойчо кацаров мерки ковид
Коментари

Още от последните новини