Стотици се включиха в празника на Крайморие, кварталът прави огромна крачка с нов воден проект

Стотици се включиха в празника на Крайморие, кварталът прави огромна крачка с нов воден проект - E-Burgas.com

Стотици жители и гости на Крайморие се включиха в летния фестивал „Здравей море“, който тази година бе съчетан с традиционния празник на бургаския квартал. Организаторите се бяха погрижили с богата програма, част от която бяха местни певчески таланти и формации, вокален ансамбъл „Фортисимо“, трио „Галакси“, Руси Русев и др.

Между отделните изпълнения присъстващите имаха възможност да отговарят на различни въпроси, за което получаваха награди.

Крайморие бележи значителен възход през последните години, като все повече млади хора предпочитат да живеят в квартала, разкри Андрей Рунчев от община Бургас, който за пореден ден уважи с присъствието си местните празненства.

„Виждаме вече доста ситуирани лодки в новото пристанище, рибарите вече могат да извършват своя поминък и да ловят прясна риба. Развитието на квартала няма да спре дотук, ще бъде изграден нов ВиК проект, който предвижда цялостно изграждане на канализацията в квартала. Инвестициите продължават, изграждат се жилищни сгради, еднофамилни и многофамилни, които привличат млади хора, с което се подпомага и местната икономика“, сподели Рунчев. Той увери, че всички, които закупуват имоти в Крайморие могат да бъдат спокойни с изграждането на модерната система за водоснабдяване.

Финалът на вчерашните празненства приключиха с пищна заря.

Галерия
Свързани статии
Андрей Рунчев: Бургас ще продължи да привлича млади хора, които ще повишават качеството на живот Втора автобусна линия ще вози до Крайморие през лятото Млад мъж почина на плажа в Крайморие Инвестираме в спортна инфраструктура заради децата и младите бургазлии Крайморие загря за утрешния празник с волейболен турнир на плажа (Снимки) Андрей Рунчев: Възможно е Северният обход да заработи частично още в края на това лято Тежка катастрофа затруднява движението след Крайморие в посока Созопол Андрей Рунчев: Ще работя за изграждането и развитието  на новите индустриални зони в Бургас Бургас ще разширява плажовете си, проектант ще се бори с редукцията на пясъка Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас
Тагове
Крайморие Андрей Рунчев
Коментари

Още от последните новини