Инвестираме в спортна инфраструктура заради децата и младите бургазлии

Инвестираме в спортна инфраструктура заради децата и младите бургазлии - E-Burgas.com
Андрей Рунчев е директор на ОП Транспорт, но е известен и със спортните си пристрастия

През последните години в Бургас се наблюдава все по-голям интерес в различни видове спорт

Община Бургас инвестира и ще продължи да инвестира в спортна инфраструктура заради децата и младите хора, за масовия спорт и детско-юмощеските школи. Това заяви Андрей Рунчев, който въпреки че оглавява транспортната дирекция в общината, е върл спортен привърженик и е редовен участник в различни мероприятия в новите спортни бази. Вчера Рунчев се включи в демонстративен мач между местни кандидат-депутати и бургаски футболни легенди на терена до ОЗК „Парк Арена“, който завърши 5:5.

Освен изграждането на спортни съоръжения, кметството ежегодно подпомага клубовете и отпуска субсидии. „Затова градим тези съоръжения, защото попстоянно расте и желанието на деца и млади хора да практикуват спорт за здраве или да тренират професионално. Както се вижда някои от тях достигат до високо спортни майсторство, което говори за правилната политика на общината“, сподели Рунчев.

Той разкри, че през последните години дори се наблюдава сериозен интерес в нови, не само за общината, но и за България спортове, които се развиват успешно и привличат все повече деца и младежи. Затова и политиката на община Бургас ще продължи в същата посока и ще продължи да изгражда бази и подпомага развиването на школите.

Свързани статии
Андрей Рунчев: Бургас ще продължи да привлича млади хора, които ще повишават качеството на живот Стотици се включиха в празника на Крайморие, кварталът прави огромна крачка с нов воден проект Крайморие загря за утрешния празник с волейболен турнир на плажа (Снимки) Андрей Рунчев: Възможно е Северният обход да заработи частично още в края на това лято Андрей Рунчев: Ще работя за изграждането и развитието  на новите индустриални зони в Бургас
Тагове
Андрей Рунчев
Коментари