Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново

Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново - E-Burgas.com
Архив

83-ма нелегални мигранти са заловени в района на турския град Къркларели в близост до границата с България, предаде БТА, позовавайки се на местната жандармерия.

Чужденците са били открити при акция на служителите на реда в пограничните селища Бабаески, Кофчаз, Пънархисар и Демиркьой. Те са най-близките до ГКПП Дерекьой (Малко Търново) селища откъм турската страна.

Мигрантите се укривали в селищата в очакване на удобен момент, за да преминат през границата с България. Заловените мигранти били граждани на Афганистан, Пакистан, Сирия, Палестина и Ирак. Всички са задържани в областния Център за връщане на мигрантите в град Пехливанкьой.


 

Свързани статии
Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Втори етап помощ на хотелиери, настанили бежанци Достатъчни ли са държавните бази за украинските бежанци у нас Шефът на правителствения щаб за бежанците е подал оставка България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците До 31 май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите по Черноморието Над 4,5 млн. вече са украинските бежанци в чужбина Засилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия Задържаха румънци заради катастрофа с бежанци край Нова Загора
Тагове
бежанци мигранти
Коментари

Още от последните новини