Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново

Спряха над 80 нелегални мигранти в опит да преминат границата в района на Малко Търново - E-Burgas.com
Архив

83-ма нелегални мигранти са заловени в района на турския град Къркларели в близост до границата с България, предаде БТА, позовавайки се на местната жандармерия.

Чужденците са били открити при акция на служителите на реда в пограничните селища Бабаески, Кофчаз, Пънархисар и Демиркьой. Те са най-близките до ГКПП Дерекьой (Малко Търново) селища откъм турската страна.

Мигрантите се укривали в селищата в очакване на удобен момент, за да преминат през границата с България. Заловените мигранти били граждани на Афганистан, Пакистан, Сирия, Палестина и Ирак. Всички са задържани в областния Център за връщане на мигрантите в град Пехливанкьой.


 

Свързани статии
Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница Заловиха група мигранти след гонка с полицията в Бургас И армията се включва в охраната на границата с Турция Бургаската прокуратура погна кмет за трафик на сирийци Дрогиран и без книжка блъсна микробус с 34 афганистанци край Ясна поляна Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец Янев свиква Съвета по сигурността заради задаващата се мигрантска вълна Отново заловиха нелегални мигранти, този път край Ихтиман Бойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържана
Тагове
бежанци мигранти
Коментари

Още от последните новини