Слънцето отново ще остане над морето през уикенда, температурите до 15 градуса

Слънцето отново ще остане над морето през уикенда, температурите до 15 градуса - E-Burgas.com

Над Черноморието отново ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток североизток. Температурата на въздуха между 12 и 15, а на морската вода -10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали дъжд, над 2000 метра - слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 2°.

В неделя ще има променлива облачност, само на отделни места в Югозападна България ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб югоизточен вятър. Температурите ще са с още градус-два по-ниски.

В понеделник ще е предимно слънчево и малко по-топло, но ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Във вторник облачността ще се вплътни и след обяд и през нощта срещу сряда от северозапад на югоизток на места ще превали. Вятърът ще стане северозападен, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

През нощта, със застудяването, на отделни места по високите полета на Западна България, Предбалкана и в североизточните райони, за кратко дъждът ще се примесва със сняг, преди валежите да спрат.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини