Силни ветрове и дъжд в събота

Силни ветрове и дъжд в събота - E-Burgas.com

Днес атмосферата над страната ще бъде неустойчива. Над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи от дъжд и гръмотевици, на отделни места в северната половина от страната - временно интензивни, съобщава сайтът frognews.bg.

Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в Югоизточна България - до 35°, в София - около 27°.

Над Северното Черноморие облачността ще е значителна и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Над южното крайбрежие ще преобладава слънчево време, но следобед и там ще превали. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад, който постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 27°-33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно над масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа силен, по най-високите части бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя с умерен и силен вятър от северозапад ще продължи да нахлува по-студен въздух. Температурите и в източните райони ще се понижат и максималните ще са от 16°-17° на места в Западна България до 23°-24° в югоизточните райони. Ще има променлива, преди обяд често значителна облачност, а на места ще превали.

През първите дни от новата седмица вятърът ще отслабне, ще остане от северозапад. Облачността ще е променлива и само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд, в понеделник - главно в северозападните, а във вторник - в източните и планинските райони. Ще бъде хладно за втората половина от септември с минимални температури между 7° и 12° и максимални - между 19° и 24°.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини