Ще допусне ли държавата струпване на хора в църквите на Цветница и Великден?

Ще допусне ли държавата струпване на хора в църквите на Цветница и Великден?  - E-Burgas.com

Вицепремиерът Томислав Дончев ще разговаря с представители на Светия Синод на Българската православна църква. Срещата ще се проведе днес в Синодната палата. На нея ще бъдат обсъдени мерките за сигурност по време на едни от най-големите православни празници - Цветница и Великден. Всяка година на службите в храмовете се събират стотици вярващи.

Много епархии в страната вече затегнаха мерките за сигурност. В църквите се ограничава струпването на много хора, а литургиите се излъчват онлайн. В специално обръщение преди дни българският патриарх Неофит призова миряните да се молят от домовете си.

В много държави по света достъпът до храмовете е забранен заради извънредното положение.  

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците Засилен интерес по Северното Черноморие за великденските празници 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Строят камбанария от дялан камък към църквата в Българово
Тагове
празници църква коронавирус религия
Коментари

Още от последните новини