Шофьорът на микробуса в Дебелт не послушал пътни полицаи, четири пътища остават затворени

Шофьорът на микробуса в Дебелт не послушал пътни полицаи, четири пътища остават затворени - E-Burgas.com
NOVA

Пътническият микробус „Ивеко”, със сливенска регистрация, аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за с. Дебелт, вече е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от местни жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

Установено е, че негов водач е 61 годишен мъж от с. Факия, общ. Средец, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61 годишния шофьор обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за с. Дебелт заедно с превозваните 11 пътника.

Същите, след като са спасени от местните жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, са извозени до крайната точка с друг транспорт. 61 годишния водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР / неизпълнение на полицейско разпореждане/ и на Закона за движение по пътищата / преминаване през забранен пътен участък/.

Към момента на територията на Бургаска област затворени остават следните пътища :

- Ахтопол – Резово в двете посоки / до оттеглянето на р. Велека/

- подхода към с. Дебелт, общ. Средец

- с. Извор – с. Зидарово

- с. Димчево – с. Присад

Свързани статии
Пик на заразени с коронавирус в Средец И община Средец подменя осветлението, ще пести над 73 хил.лв. на година Кметът на Средец се страхува от всеки интензивен дъжд, ще укрепват общината с 1 млн. лева Бус с пътници попадна във воден капан в Дебелт Четири общини в Бургаско ще получат до 600 хил. лв. за улично осветление Наливат 5,2 млн. лв. в пътя между Русокастро и Трояново Пожар унищожи покрива на необитаема къща в Средец Затворници, горски и доброволци се включиха в гасенето на големия пожар в Средец Пожар на сухи треви в Средец изпепели къща на млад бургазлия Шестима огнеборци се бориха с голям пожар в Средец
Тагове
средец дебелт бус дъжд
Коментари

Още от последните новини