Шофьорът на микробуса в Дебелт не послушал пътни полицаи, четири пътища остават затворени

Шофьорът на микробуса в Дебелт не послушал пътни полицаи, четири пътища остават затворени - E-Burgas.com
NOVA

Пътническият микробус „Ивеко”, със сливенска регистрация, аварирал тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за с. Дебелт, вече е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от местни жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

Установено е, че негов водач е 61 годишен мъж от с. Факия, общ. Средец, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 61 годишния шофьор обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за с. Дебелт заедно с превозваните 11 пътника.

Същите, след като са спасени от местните жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, са извозени до крайната точка с друг транспорт. 61 годишния водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР / неизпълнение на полицейско разпореждане/ и на Закона за движение по пътищата / преминаване през забранен пътен участък/.

Към момента на територията на Бургаска област затворени остават следните пътища :

- Ахтопол – Резово в двете посоки / до оттеглянето на р. Велека/

- подхода към с. Дебелт, общ. Средец

- с. Извор – с. Зидарово

- с. Димчево – с. Присад

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия Жена е с опасност за живота след тежка катастрофа край Средец Паднало дърво блокира пътя между Бургас и Средец (Снимки) Частичен локдаун в Средец и Сунгурларе заради ръст на новозаразените
Тагове
средец дебелт бус дъжд
Коментари

Още от последните новини