Школата на "Нефтохимик" поиска 300 хил. лв. и ремонт на базата в "Изгрев"

Школата на

Сума в размер на 250 - 300 хил. лв. и ремонт на спортната зона в "Изгрев" поискаха родители на деца от ДЮШ на клуба, за да може техните деца да тренират нормално. Това стана на днешната сесия на Общински съвет - Бургас.

От името на родителите говори Яна Димитрова, която изрази треговата си от липсата на ангажираност от странна на Спортната комисия към Общински съвет.

"Чувстваме се пренебрагнати от вас и не правите необходимото за развитието на децата. Треньорите влагат всичко от себе си, но са обидени, че за децата не е осигурено необходимото." заяви Яна Димитрова. 

Тя припомни, че община Бургас се е ангажирала да ремонтира спортната зона в "Изгрев", което още не се е случило. Децата от набор 2005 пък тренирали в още по-лоши условия на стадиона в "Долно Езерово". 

"Как да обясним на децата ни, защо тренират на окаяни игрища, а наборите им от клубове като Ботев Пловдив на модерни терени. Трябва ли да кажем, че децата от БУргас са по-ниска категория? Или че трудът им е безсмислен?" попита Яна Димитрова от трибуната. 

Тя припомни, че децата от ДЮШ на "Нефтохимик" са спечелили много отличия и не бива някой да ги омаложава. 

Коментари

Още от последните новини