Сдружение разкри тревожна тенденция: Все по-малки деца посягат към наркотици

Сдружение разкри тревожна тенденция: Все по-малки деца посягат към наркотици - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Тревожна тенденция - последно проучване показва, че възрастта на децата, употребяващи наркотици у нас намалява и вече е 12 години. Според Наталия Шулика, управител на сдружение "Отвори очи" сред причините е лесната достъпност - цената е ниска, а дилърите се разхождат по училищата.

"Видът е втората причина. При новите видове дрога, които са като бонбонки и прахообразни, са много по-лесно използваеми. Марихуана, трева и ганджа се употребяват още от 13-годишна възраст", обясни тя в ефира на NOVA.

По думите й родители се обаждат и казват, че децата им са зависими от трева.

Свързани статии
Театър "Трио" връща усмивките на болни деца в Бургас 2 години и 10 месеца пандиз за дилър в Слънчев бряг Отличиха стотици бургаски деца в курс по компютърно програмиране Специална люлка ще радва бургаските деца в инвалидни колички Безплатна занималня за децата в Созопол през пролетната ваканция Тежки дни очакват Христо и Георги, които опитаха пренесат наркотици в Турция Хванаха бургаски криминоген с подвижна лаборатория за наркотици (Снимки) Зачестяват вандалските прояви при деца и тийнейджъри Институции алармират за бум на просещи деца Бразилец кацна на Летище София с 2 кг. кокаин в куфара си (видео)
Тагове
деца наркотици
Коментари

Още от последните новини