Сдружение разкри тревожна тенденция: Все по-малки деца посягат към наркотици

Сдружение разкри тревожна тенденция: Все по-малки деца посягат към наркотици - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Тревожна тенденция - последно проучване показва, че възрастта на децата, употребяващи наркотици у нас намалява и вече е 12 години. Според Наталия Шулика, управител на сдружение "Отвори очи" сред причините е лесната достъпност - цената е ниска, а дилърите се разхождат по училищата.

"Видът е втората причина. При новите видове дрога, които са като бонбонки и прахообразни, са много по-лесно използваеми. Марихуана, трева и ганджа се употребяват още от 13-годишна възраст", обясни тя в ефира на NOVA.

По думите й родители се обаждат и казват, че децата им са зависими от трева.

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Готвач на пико от "Меден рудник" бе прекъснат от полицията по време на готвене
Тагове
деца наркотици
Коментари

Още от последните новини