Сърфисти и приятели правят най-атрактивната коледна акция в Бургас

Сърфисти и приятели правят най-атрактивната коледна акция в Бургас - E-Burgas.com

Ентусиастите от сърф училище „Акаша“ и техни приятели ще завършат годината по изключително атрактивен начин. Сърфистите, които стоят зад кампанията за чисто море Wind2Win и блогърът Никола Бобчев от Lessplastic Bulgaria, организират богата програма в навечерието на Коледа.

Те канят всички, които обичат природата, да се присъединят към тях на 21 декември (събота) в зимно почистване на плаж Аркутино. То е планирано от 10:30 ч, но то е само част от интересната програма в първия ден от уикенда. Част от нещата, които бъдат събрани и са подходящи са арт инсталации, ще се отделят и с тях от 16:30 ч, на Флората в Бургас, ще бъде изработена атрактивна коледна украса. За арт работилницата в Морската градина организаторите са предвидили коледен дрес код.

Финалът е безплатната прожекция на филма „Море на вятъра“, който лятото бе показан в турне на много места в страната. След него е отделено и време за дискусия по темите за Черно море.

Съорганизатор на мероприятието е Никола Бобчев от Созопол, който стои зад популярния блог Lessplastic Bulgaria. Никола, който учи в Германия, е известен като единственият българин, направил подробно изследване на река Ропотамо и морските отпадъци, които се намират в района на плажа при устието на реката

От Wind2Win и „Акаша“ пък неслучайно са избрали Бургас за завършек на годината, тъй като именно оттук започна цикълът от събития, които осъществиха през 2019. Освен почистванията на плажове около Бургас и Варна, те реализираха и проект с кошчета за цигарени фасове, част от тях са още в Морската градина и ще бъдат събрани.

С мероприятието на 21 декември ентусиастите ще изпратят 2019 година и ще се готвят за реализирането на целите през новата 2020 година. Повече за събитието "Чиста коледа" можете са видите тук.

Коментари

Още от последните новини