Самолет на известен бизнесмен падна край Елин Пелин

Самолет на известен бизнесмен падна край Елин Пелин - E-Burgas.com
nova.bg

Ивайло Пенчев е откаран в Пирогов, управителят на "Уолтопия" сам е управлявал самолета си

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал, съобщи NOVA. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска потвърди за инцидента с 49 годишен мъж с множество наранявания, който е откаран в противошокова зала в "Пирогов".

Появиха се първи версии за самолетния инцидент с управителя на "Уолтопия" Ивайло Пенчев. Бизнесменът сам е управлявал летателен апарат Skylеаdеr 600, който е паднал. Според първите версии за инцидента машината е паднала в пocлeдния мoмeнт, буквaлнo нa 5-6 мeтрa oт зeмятa. По непотвърдена информация е oткaзал двигaтeлят на летателния апарат нa 5 км oт лeтищeтo. Близкият крaй нa пoлocaтa e бил oткъм пocoкaтa нa вятърa, т.e. вятърът e бил oткъм гърбa му, кoeтo нaмaлявa въздушнaтa cкoрocт и caмoлeтът ce cривa. Според друга версия самолетът се е ударил в дървета и се е разбил, а пилотът е откаран в болница.

Ивайло Пенчев бе първият, който направи дарение на Александровска болница, във връзка с епидемията от коронавирус, но с условието неговите служители да имат предимство, ако се наложи да бъдат подложени на лечение. От здравното заведение обаче отказаха финансовата помощ.

Свързани статии
"България Еър" удължи безплатната промяна на самолетни билети до края на септември Гърция допуска българи по летищата само с отрицателен COVID-19 тест Летище Бургас пуска целогодишна линия до Виена „България Еър“ връща полетите си между София и Бургас от края на месеца
Тагове
самолет пирогов бизнесмен ивайло пенчев
Коментари

Още от последните новини