Самолет на известен бизнесмен падна край Елин Пелин

Самолет на известен бизнесмен падна край Елин Пелин - E-Burgas.com
nova.bg

Ивайло Пенчев е откаран в Пирогов, управителят на "Уолтопия" сам е управлявал самолета си

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал, съобщи NOVA. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска потвърди за инцидента с 49 годишен мъж с множество наранявания, който е откаран в противошокова зала в "Пирогов".

Появиха се първи версии за самолетния инцидент с управителя на "Уолтопия" Ивайло Пенчев. Бизнесменът сам е управлявал летателен апарат Skylеаdеr 600, който е паднал. Според първите версии за инцидента машината е паднала в пocлeдния мoмeнт, буквaлнo нa 5-6 мeтрa oт зeмятa. По непотвърдена информация е oткaзал двигaтeлят на летателния апарат нa 5 км oт лeтищeтo. Близкият крaй нa пoлocaтa e бил oткъм пocoкaтa нa вятърa, т.e. вятърът e бил oткъм гърбa му, кoeтo нaмaлявa въздушнaтa cкoрocт и caмoлeтът ce cривa. Според друга версия самолетът се е ударил в дървета и се е разбил, а пилотът е откаран в болница.

Ивайло Пенчев бе първият, който направи дарение на Александровска болница, във връзка с епидемията от коронавирус, но с условието неговите служители да имат предимство, ако се наложи да бъдат подложени на лечение. От здравното заведение обаче отказаха финансовата помощ.

Свързани статии
80% спад на пътници очаква летище Бургас "България Еър" удължи безплатната промяна на самолетни билети до края на септември Гърция допуска българи по летищата само с отрицателен COVID-19 тест Летище Бургас пуска целогодишна линия до Виена „България Еър“ връща полетите си между София и Бургас от края на месеца
Тагове
самолет пирогов бизнесмен ивайло пенчев
Коментари

Още от последните новини